Tyskland turen

God fredag.

Som noen vet så var jeg i Tyskland med kjæresten min i Juli/August i 3 uker, så jeg tenkte å dele litt om hva som skjedde der. 

Vi kom oss først til hamburg og ble der i 3 dager før vi reiste videre til Berlin hvor vi var i en uke, så reiste vi til Gemnitz som vi var i en uke, også videre til Jena som vi var i 5 dager også tilbake til Berlin hvor vi var en helg, også måtte jo vi komme oss fram til Hamburg siden vi skulle ta fly derfra. 

I hamburg så var vi på hotel som lå nermt hvor det var mange fattige folk og jeg følte meg ikkje helt trygg der kan vi si? så det var bra vi bare var der en helg. Og selvfølgelig likte eg meg best i Berlin, shoppet ganske mye begge gangene vi var der, også spiste vi for det meste ute. Og når vi kom til Gemnitz så ville vi vell komme oss tilbake til Berling, haha selfølgelig, men vi overlevde og hadde utrolig mange fine kvelder og dager sammen der selvom det ikkje var som Berlin. Og Jena? En av de fineste stedene jeg har vært, no joke! Jeg var jo litt syk der så at de hadde en av de diggeste sengene der og utrolig fint og stort hotellrom var ganske digg!

På denne turen så var faktisk alt ganske perfekt, jeg følte meg så mye bedre der nede mentalt, og vi hadde flere av de beste kveldene av livet mitt faktisk, jeg kan faktisk ikkje forklare kor bra vi hadde det der nede sammen, oss 2. Selvom folk ikkje likte ideen av at vi 2 skulle til Tyskland sammen i 3 uker, så hadde vi det ekstremt bra sammen der nede og vi lærte egentlig at uansett hva noen sier om oss 2 eller en av oss så har vi hverandre og vi kommer ikkje til å bry oss om hva andre har å si om oss, for vi elsker hverandre og det er alt som betyr noe, og vi vet veldig godt hva som er bra for oss og hva vi greier å håndtere.

Processed With Darkroom

Dere skjønner kanskje ikkje hvorfor vi var i Tyskland i 3 uker.. vell i Februar var Benjamin å jobbet i Tyskland i Jena med noen fra skolen i 3 uker, også ville firmaet ha han ned igjen og når Benjamin spurte om jeg kunne være med så gjorde de alt for oss basically, de betalte turen ned, de betalte hotellene og når vi var med de ut for å spise eller hva vi gjorde så betalte de for det. Så han var der nede for å jobbe med firmaet og de siste dagene så snakket de og de ville egentlig ha han ned igjen for å ha en læreplass der nede men det gikk ikkje for Benjamin må jo ha norsk læreplass for at det blir godkjent av kommunen osv. 

Håper dere likte å høre om Tyskland turen våres! Jeg kommer til å ta en liten pause i helgene, men er tilbake med nye innlegger neste uke.

Klem Birthe Sienna

Er det meg?

God dag

Idag tenkte jeg og skrive litt mer om diagnosene mine og de nærmeste vennene mine har svart på noen spørsmål jeg har spurt dem om men det kommer nederst i innlegget. Tenker bare å hoppe i det siden dette kan bli et langt innlegg siden jeg har 4 forkjellige diagnoser.

Selektiv Mutisme

 Tenkte å begynne med den nesten ingen egentlig vet om og ikkje skjønner helt hva er, dette er den som egentlig rammer meg mest. Selektiv mutisme er veldig sjelden, og du ser den ikkje like soleklart som andre diagnoser, det er en type sosial angst hvor vedkommende har tale evne og snakker som alle andre men klarer ikkje å prate i visse situasjoner. Som foreksempel så er det vanskelig for å snakke om man er i en krangel og det kommer følelser inn, og for meg er det vanskelig å snakke om man ikkje er fullt komfortabel og ikkje kjenner alle rundt meg.

 

Generalisert Angst

Ved generalisert angstlidelse er ikkje plagene relatert til spesielle situasjoner, men angsten er tilstede meste av tiden. Generalisert angstlidelse defineres som uttalt bekymring, angst, nervøsitet og anspenthet de fleste dager i minst 6 måneder, sammen med følgende symptomer og tegn:

  • Økt kroppslig spenning som fører til trettbarhet, skjelving, uro, muskelspenninger
  • Autonom hyperaktivitet som fører til svetting, kortpusthet, hjertebank, tørr munn, kalde hender, ørhet, svimmelhet, mageplager.
  • Økt overvåkning av omgivelsene. Er på tå hev, skvetten og har svekket konsentrasjonsevne

Klinisk Depresjon

Det er normalt å være trist fra tid til tid, og det er normalt å være deprimert om du mister noen nærme men det går ikkje innenfor som sykdommen Depresjon. Alvorlige deprimerte kan føle de ikkje greier å takle hverdagen, og de kan følge de ikkje greier å gjøre noe annet enn å ligge i sengen eller komme seg ut av rommet engang.

Hovedsymptomene er:

  • Tristhet mesteparten av tiden
  • Nedsatt interesse for ting du vanligvis liker

Hvis du er deprimert, har du hatt minst ett av ovenstående hovedsymptomer pluss fem av følgende plager nesten hver dag de siste to ukene:

  • Manglende matlyst eller økt appetitt
  • Lite energi
  • Lav selvfølelse eller grunnløs skyldfølelse
  • Veldig rastløs eller at alt går sakte
  • Vansker med å tenke og konsentrere seg
  • Søvnvansker
  • Selvmordstanker

Borderline personlighetsforstyrrelse

Emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse (borderline) kjennetegnes ved tendens til impulsiv atferd, uten å tenke på konsekvensene. Humøret er svingende og uforutsigbart, og man har ofte liten evne til å planlegge framover. Relasjoner til andre mennesker kan være problematiske. Personer med emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse kan oppleve stor følelsesmessig belastning og kan reagere med selvskading, eller trusler om selvskading. Trusler og sinne kan være rette mot andre. Mange strever med eget selvbilde, mål og indre verdier. Mange kan også oppleve en kronisk tomhetsfølelse. 

Jeg spurte bestevennen min noen spørsmål angående dette.

Marissa Alice Larsen – Marissaalice.blogg.no

Hvordan takler du meg når jeg trenger hjelp? 
Føler vell egentlig at jeg takler det bra, har jo problemer selv men jeg gjør det jeg klarer for at du skal hvertfall føle deg bedre. Jeg tenker så lenge du vet at jeg ville gjort alt jeg kunne for at du skulle hatt det bedre så er jo det bra 

Er det vanskelig for deg å hjelpe meg når jeg har en episode? 
Av og til ja, men det er fordi noen ganger så er du så fast bestemt på at livet er dritt å ting ordner seg ikke å da er det vanskeligere å få deg til å tenke annerledes. Men du er flink og klarer som oftest å komme deg ut av det❤️ 

Hva skulle du ønske jeg visste om meg selv? 
Jeg vil at du skal vite dette uten at noen må påminne deg om det. Du er BRA nok, mer enn bra nok! Du er sterk og du står for hva du mener. Skulle ønske du kunne se deg slik jeg ser deg. Du er en helt fantastisk jente og jeg er heldig som har deg som min bestevenninne. Du er fabulous 💫

Om det trengs, er jeg der til hjelp for deg? 
Ja, du er det uansett om du ikke sier noe. Fordi jeg vet at vi begge sliter å jeg vet hvordan det er å prøve å hjelpe andre når du selv har det drit. Men du har også prøvd når du selv har det jævlig. Så du hjelper meg alltid uansett. 

Hvordan takler du egentlig diagnosene mine?
Jeg takler de, og respekterer at det er faktisk bare sånn det er å det burde egt alle respektere å godta. For å være ærlig er det også irriterende fordi du fortjener mye bedre, du er altfor god til å ha så mye drit å gå igjennom så ofte som du gjør. Men det eneste jeg kan gjøre med det er å være der å minne deg på at diagnosene dine er ikke deg som person, det er bare en bitteliten del av deg❤️

Klem, Birthe Sienna

22 personlige spørsmål

God dag!

Idag tenkte jeg å gjøre 22 personlige spørsmål så dere blir litt bedre kjent med meg, og om dere har noen spørsmål så er det egentlig bare å spørre meg, så skal jeg ta en spørsmålsrunde en gang. Håper dere har en flott Onsdag, visst ikkje så er det alltid en ny dag imorgen igjen som kan bli mye bedre!

(Bilder fra turen til sverige, sommeren 2018)

1.Hvem ut av hvilke som helst person, skulle du likt å hatt som middagsgjest?

Jeg er en utrolig stor fan av Ariana Grande og Acacia Kersey, så må være en av de, bare fordi de virker som noen av de mest down to earth kjendisene der ute, og begge to er så utrolig søte og tror vi kunne hatt en bra samtale.

2. Skulle du ønske du var berømt? I såfall, på hvilke måte?

Ja og nei, Ja fordi gratis ting og når man er berømt så tjener folk penger bare de poster noe på snapchat eller instagram, hadde vært digg å tjene penger så lett. Og nei fordi jeg er en veldig sjenert og privat person så tror ikkje det hadde gått så bra om eg hadde blitt berømt, haha

3. Pleier du å øve deg på hva du skal si før du ringer noen? I så fall, hvorfor det?

Ja, det gjør jeg, bare fordi jeg har så mye angst og jeg prøver helst å unngå å måtte ringe folk eller ta telefonen, eneste jeg egentlig ringer er min far og kjæresten min.

4. Hvordan ser din “perfekte dag” ut?

Uhm.. Jeg har 2 versjoner av en perfekt dag. Første må være å våkne opp i leiligheten med kjæresten min i juletidene og at det snør, så lager vi god frokost og kakao, og sitter i sofaen med katten som vi får med oss, og selvfølgelig setter på en film, ahh det virker så koselig og perfekt, får bare håpe det snør i år da. Og andre perfekte versjonen er vell at meg og kjæresten og noen venner er på en hytte sammen og jeg våkner opp med kjæresten min, også senere så spiller alle kort og selvfølgelig må det snø ute, haha, elsker snø, men om jeg er med kjæresten så vil nok dagene mine være perfekte selvom vi krangler.

5. Når sang du for noen sist og når sang du for noen andre?

For å si det sånn, jeg synger aldri for noen, jeg tørr ikkje synge i dusjen om noen er i huset, men om ingen er hjemme så kan jeg synge

6. Du er 30 år og har 60 år igjen å leve. Ville du helst beholdt en ung kropp, eller et ungt sinn i dine restene år?

Jeg ville beholdt det unge sinnet siden utsenede er jo ikkje alt, det er bedre å huske forkjellige ting.

7. Har du en anelse om hvordan livet ditt kommer til å ta slutt?

Jeg har jo en del mørke dager hvor jeg ikkje greier å tenke 2 uker frem fordi jeg ikkje tenker at jeg er i livet da, så jeg tenker en del om å ta livet mitt, men jeg vil jo helst leve ut mine år, jeg vil jo oppleve alt så jeg håper jeg kommer meg gjennom de tøffe tidene mine så jeg kan kose meg med min kjære når jeg er gammel og at vi har noen barnebarn.

8. Nevn tre ting du og din samboer har til felles

(Er ikkje samboere enda, men han bor jo basically her hos foreldrene mine og vi flytter sammen snart)

-Vi begge liker helst å tilbringe kvelden sammen med hverandre hvor vi ser på en film eller serie, med god mat og kanskje noe i glasset.

– Vi begge liker jo å være innendørs men om vi skal jobbe eller rydder eller noe som helst, så setter vi fokuset på det, så vi er ganske lik på det.

– Vi elsker hverandre fullt og helt, ingen andre kommer før egentlig, vi er familien til hverandre.

9. Hva er du mest takknemmelig for?

 Jeg er jo veldig takknemmelig for at jeg bor i Norge, og at jeg har en full familie å at mamma og pappa bor sammen. Jeg er også veldig takknemmelig for vennene mine, og kjæresten min, tror faktisk jeg ikkje hadde vært her idag uten de.

10. Fortell livshistorien din i korte trekk

Født i Bergen. Oppdratt i Fyllingsdalen. Jeg var ganske mye med tanten min siden det var hun som passet meg når mine foreldre var på jobb. Var på mange turer med familien når eg var liten hvor alle var med. Jeg begynte å skulke skolen i 7. klasse. Når jeg var 13 ble jeg diagnosert med Angst, Depresjon og Selektiv mutisme, som de fant ut pga jeg skulket så mye så barnevernet og psykologer ble blandet inn. Jeg droppet ut av skolen 2 VGS. Flere traumatiske ting skjedde i 2017. Møtte kjæresten i August 2017. Ble diagnotisert med Borderline personlighets forstyrrelse, Sosial phobie og ny diagnotisert med generalisert angst, kronisk depresjon. Skrev under på leiekontrakt. 

11. Hvis du kunne våknet opp med en ny evne/kvalitet, hva skulle det vært?

Å tatt vekk alle dagnosene mine! Men å våkne opp med en ny kvalitet? da hadde det vært, motivasjon. Har såå dårlig motivasjon til noe for å være ærlig.

12. Hvis du hadde en krystallkule som kunne fortelle deg en sannhet om deg, ditt liv, din fremtid eller hva som helst hva skulle du ha likt å vite? 

Jeg skulle gjerne likt å vite koffor de som har traumatisert meg og såret meg og gjort meg vondt, hvorfor de gjorde det. Jeg skulle likt å vite om framtidige venner og kjæresten min nå kommer til å såre meg og jeg vil vite om eg kommer til å tjene gode penger og jeg hadde lurt på om eg ble “happy” i livet mitt.

13. Har du en drøm du ikke har turt å følge? I så fall, hvorfor ikke? 

Jeg har alltid drømt om å være fotograp, og faktisk en blogger men har aldri sittet meg helt i det fordi fotografer må bruke masse penger på studier og kamara utstyr og jeg har ikkje så mye penger, og bloggingen har eg prøvd på her og der men har alltid mistet lysten og følte meg litt teit siden jeg ikkje hadde noe spess å blogge om og sånn..

14. Hva verdsetter du mest i et vennskap?

Uten tvil, tillit. For jeg har hatt en del venner som har snakket stygt om meg bak ryggen min og vært helt fake til meg, så jeg trenger virkelig tillit og jeg stoler ikkje så mye på mange.

15. Hva er ditt beste minne? 

Har en del gode minner her og der men jeg setter veldig stor pris på minnene jeg hadde med venninnen min Marissa i 2017, det er så mange flotte minner der. Jeg har også veldig mange gode minner med kjæresten min. Så er mange forkjellige minner så jeg kan ikkje akkurat si det beste minnet, men er et minne med tanten min som er verdt å si. Hver jul så er jo vi på tanten min sin hytte og da pleier meg og henne spille kort, jeg var syk den julen så jeg lå inne i stuen men jeg fikk ikkje sove siden jeg hadde 40 i feber også kom tanten min inn på natten så så vi på film og spilte kort, det er en av de beste minnene jeg har.

16. Hva er ditt verste minne? 

Noe som skjedde i mars 2017, om dere vil kan jeg gå inn mer i dybde om hva som skjedde i et eget innlegg.

17. Hvis du visste at livet ditt ville være over innen et år, hva ville du ha forandret ved måten du lever på? 

Hadde bare levd livet fult ut, gjort det jeg ville og gitt faen i konsekvensene.

18. Hva betyr vennskap for deg?

Det betyr egentlig alt. Venner er jo basically psykologer bare mye bedre, de hjelper deg og støtter deg og bare er der for deg fullt og helt.

19. Hvilken rolle spiller kjærlighet og nærhet i ditt liv?

Jeg har en kjæreste som jeg har vært sammen med i 1,5 år, og vi er et forhold som elsker nærhet, vi elsker å kose og klemme og være rundt hverandre. Så kjærlighet og nærhet spiller en stor rolle i livet mitt. Som jeg sa lenger oppe, så elsker vi hverandre fullt og helt ut, selvom om vi krangler for det gjør hvert sterkt forhold.

20. Si fem positive kvaliteter ved deg selv. 

Uff, dette hater eg virkelig men skal prøve.

– Staheten min, den kan være både bra og dårlig.

-Om jeg elsker noen, så elsker jeg de fult og helt, er ingenting i midten liksom.

– Folk kan stole på meg uten at eg sier ting videre.

– Folk kan ha tillit til meg, jeg går ikkje å snakker stygt om andre.

– Jeg er ganske ryddig.

21. Hvilken rolle spiller familien i ditt liv? Føler du at du hadde en lykkeligere barndom en folk flest? 

Familien min har vært der når jeg hadde ingen, så jeg bryr meg veldig om dem men siden jeg har bodd hjemme i 19 år så er det på tide å flytte ut hjemmenifra.

22. Hvis du skulle endret en ting med måten du ble oppdratt på, hva skulle det vært?

Vi snakker jo ikkje så mye om hvordan vi har det, vi unngår såre temaer så jeg skulle faktisk ønske det var anderledes. 

Klem Birthe Sienna

Jule ønskeliste

God kveld.

Det nærmer seg nå jul, og har sett at mange har begynt å kjøpe inn julegaver til de nærmeste, men selv så har jeg kun kjøpt til kjæresten min og moren min så jeg har en del gaver igjen. Men folk spør meg stadig vekk om hva jeg ønsker meg til jul, så jeg tenkte å lage et lite innlegg om hva jeg ønsker meg.

Jeg ønsker meg ikkje så mye i år, bare litt sminke greier også ønsker jeg meg litt ting til leiligheten, men mest av alt så ønsker eg meg penger for jeg har ikkje mye selv. Jeg setter ikkje så stort krav egentlig, haha, eneste jeg hadde blitt super glad for er dette violet voss palettet!

Men ellers, hva ønsker dere dere til jul? Og hva tenker dere å kjøpe til de nærmeste?

Klem Birthe Sienna

 

Julen

God dag.

Det er en del ting som skjer framover for meg rundt juletiden. 12. Desember skal jeg og kjæresten flytte inn sammen i en leilighet, 15.Desember er det julebesøk med familien min så det blir noen hektiske 3 dager når vi flytter inn så vi har en del av tingene pakket ut før vi skal i jule besøket, og i julehelgen skal jeg og familien som hvert år ut på hytten til min tante å feire julen der, som alltid er koselig. De siste ukene har jeg begynt å pakke ting vekk så jeg unngår å gjøre alt i siste liten, til nå så har jeg pakket 4 kasser med forkjellige ting. 

Men siden kjæresten min nettop har begynt i jobb og jeg får bare støtte fra NAV, så må vi i desember bruke minst mulig penger siden ta trekker de 50% skatt, så jeg får ikkje kjøpt de dyreste gavene eller så mye gaver egentlig, så får vi bare se hvor mye gaver eg får råd til. Men tror det viktigste for familien min er at jeg greier meg og at eg er der med de i julehelgen, og de vet selv at eg ikkje får så mye penger, og halve utbetalingen eg får går til leien.

 

Klem Birthe Sienna

Birthe Sienna Larsen

God kveld.

Jeg tenkte å begynne denne bloggen med å fortelle litt om meg. Jeg er en jente på 19 år med litt mange diagnoser for å si det lett, noen av de er Borderline personlighets forstyrrelse, klinisk alvorlig depresjon, sosial phobia, generalisert angst, som alltid er like hyggelig med så mange diagnoser, detect my sarcasm. Jeg har en kjæreste som jeg har vært sammen med i 1,5 år og vi skal flytte sammen 12. desember, noe som vi gleder oss veldig til. 

Jeg går ikkje på skole eller jobb for tiden pga problemene mine, jeg har ikkje gjort mer enn å være i behandling for diagnosene mine i en lang periode. Jeg har vært til mange forkjellige psykologer men noen var bare student og da måtte eg få ny psykolog igjen og noen greide bare ikkje være der for meg og var ukomfortabel med meg siden jeg er ikkje en pratsom jente og jeg tenker ikkje som alle andre så er vanskelig for folk å skjønne hva jeg tenker og vil.

For tiden er jeg hos en psykolog som ikkje hører på hva jeg har å si og når jeg forteller hvordan jeg har det og at jeg føler kroppen min ikkje kommer til å greie jobb, siden jeg har prøvd det en del ganger før og da bare prøver hun å overbevise meg og får meg til å føle meg dårlig fordi jeg ikkje greier noe, så jeg skal bli overført til et nytt sykehus når jeg flytter, hvor jeg har hørt bedre ting så jeg håper virkelig de kan hjelpe meg der.

Håper dere har en fin kveld videre! Mvh. Birthe Sienna

Ny blogg!

Velkommen til blogg.no! 🙂

Dette er det aller første innlegget i din nye blogg. Her vil du finne nyttig informasjon, enten du er ny som blogger eller har blogget før.

Trenger du litt starthjelp finner du våre hjelpesider her: http://faq.blogg.no/, og vår engasjerte supportavdeling er tilgjengelig (nesten) 24/7.

Bloggen
Ønsker du å gjøre den nye bloggen din litt mer personlig anbefaler vi at du fyller ut profilinfo, laster opp et eget headerbilde og
tilpasser designet slik at det passer til deg. Du kan også velge et helt annet design. Vil du bare komme i gang med bloggingen kan du starte et nytt innlegg.

Hashtags
Blogg.no bruker hashtags for å samle innlegg som handler om samme tema. Hashtags gjør det lettere å finne innlegg om akkurat det temaet du søker. Du kan lese mer om hashtags her: http://hashtags.blogg.no/

Andre nyttige sider
Infobloggen: http://info.blogg.no/
Vårt regelverk: http://faq.blogg.no/infosider/retningslinjer.html
Vilkår for bruk (ToS) og integritetspolicy: http://faq.blogg.no/?side=omoss

Nå som du har lest dette innlegget kan du redigere det eller slette det. Vær dog oppmerksom på at det alltid må være minst ett innlegg i bloggen for at den skal fungere – det er for eksempel ikke mulig å redigere designet uten at det finnes innlegg i bloggen.

Når du skal logge inn neste gang kan du gjøre det fra vår forside på http://blogg.no/.

 

Vi håper du vil trives hos oss!

hilsen teamet bak
blogg.no

 

blogg.no | logg inn | hjelp | regelverk | vilkår | om oss | kontakt oss | infobloggen